Salāti “Ananass” lieliski papildinās svētku galdu. Tos pagatavot nav sarežģīti, un nebūs nepieciešamas īpašas zināšanas. Salāti sanāks skaisti, ar netipiski pikantu garšu.
Sastāvdaļas:
- 600 g svaigu šampinjonu
- 1 burciņa marinētu šampinjonu
- 2 sīpoli
- 400 g šķiņķis
- 1 bundžiņa konservētu ananasu
- 200 g majonēze
- Loki
- Sāls pēc gaumes
- Augu eļļa
Pagatavošana:
- Svaigās sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Apcep 12 minūtes uz vidējas uguns. Sāli pievieno pēc garšas.
- Smalki sagriež sīpolu un apcep, kamēr tas kļūst zeltaini brūns.
- Šķiņķi sagriež smalkos gabaliņos.
- Ananasu sagriež gabaliņos.
- Uz dziļa šķīvja kārto salāta sastāvdaļas: apcepti šampinjoni, cepti sīpoli, majonēze, šķiņķis, ananāsi, majonēze, šķiņķis, majonēze.
- Marinētus šampinjonus pārgriež uz pusēm, un noklāj salātu augšējo kārtu. Pārkaisa ar sagrieztiem lokiem.
- Salātus ieliek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.